HooperDe 22-jarige Jed Hooper kwam eerder dit jaar uit de kast tegen familie en vrienden en sprak nu exclusief met de Evening Post in de hoop dat zijn verhaal andere jonge homo's in de rugbywereld zal inspireren.

Hooper: "Ik ontmoette een kerel eerder dit jaar, die aangaf niet met iemand samen te kunnen zijn die nog in de kast was. Dat was eigenlijk de reden voor mijn eigen coming out."

"Daarvoor had ik mijn geaardheid al met een paar vrienden besproken, die allen positief reageerden en dat gaf me hoop. Ik wist dat als er moeilijk over gedaan zou worden, ik altijd op die 10 vrienden terug kon vallen. Ik wilde het niet een voor een doen, dus besloot ik iedereen een sms te sturen en het ook op Facebook te zetten. Ik was super nerveus. Ik heb de sms wel 4, 5 keer herschreven. Daarna had ik mijn vinger een hele tijd lang op de verzend-toets, voor ik ook echt drukte."

"In de sms stond dat ik het al veel te lang voor mezelf hield en me niet langer wilde verstoppen voor de buitenwereld. Als je me kunt accepteren zou dat geweldig zijn, zo niet dan hoef ik je niet meer te zien. Daarna huilde ik tranen met tuiten en dacht ik bij mezelf: Wat heb ik gedaan? Gelukkig kreeg ik al snel 40 reacties en allen positief."

Opvallend is wel dat er nu in korte tijd twee high-profile sporters uit het kleine, macho rugbywereldje uit de kast zijn gekomen. Voetballers( met uitzondering van Hysen), waar blijven jullie??

AN