De politie van Amsterdam heeft nu foto's van de jongens gepubliceerd. De bedreiging had plaats op 15 augustus rond 21.00 uur in de Witte de Withstraat in Amsterdam-West.

De jongens dreigden de man 'door z'n kop te schieten' en wilden hem vermoorden. "Wij zijn heel duidelijk geweest en we pakken je de volgende keer, waarna je naar de hel gaat," riep een van de jongens. De groep schreeuwde door elkaar heen en bleef de man beledigen.

De politie hoopt met het verspreiden van de foto's getuigen of bekenden van de jongens te vinden. Het is niet bekend of het gaat om homogeweld. "Dat ze hem homo noemen, betekent niet dat hij dat ook is. Voor ons maakt het in elk geval niet uit of daar sprake van is. Wat die mensen hebben gedaan is strafbaar en daarvoor moeten ze worden opgepakt," aldus een politiewoordvoerder.

Kijk hier voor de foto's: http://www.depolitiezoekt.nl/gezocht/zaak/2011211411/bedreiging-man-witte-de-withstraat 

We willen wel even de kanttekening plaatsen bij deze oproep. De bedreiging vond plaats op 15 augustus. Meer dan 2,5 maanden later concludeert de politie dat het ze zelf niet gelukt is om de daders te vinden. Dat vinden we een erg lange tijd gezien het feit dat er met de dood gedreigd is. Daarnaast zijn het vrij duidelijke foto's, is de wijk bekend, dus we vragen ons af hoe intensief de politie gezocht heeft. Redactie Gay.nl.