Durven aangeven wat je niet of juist wél wilt op het gebied van seks, is niet altijd even gemakkelijk. Ook veel homojongeren hebben daar moeite mee. Vooral jongens.

Veel homoseksuele jongens experimenteren namelijk om zo achter hun seksuele geaardheid te komen. Ze ontmoeten hun eerste sekspartner vaak via een online date. Daarbij is seks is meestal het uitgangspunt. En veel onervaren jongens durven dan eigenlijk niet aan te geven dat ze bepaalde dingen niet willen doen of dat ze tijdens de eerste date helemaal (nog) geen seks willen! 


Wat je daaraan kunt doen? Durf duidelijk te zijn over wat je wilt en wat je grenzen zijn. Geef aan wat je wel en vooral ook wat je niet wilt. En natuurlijk is het eventjes zoeken hoe je dat moet doen, vooral met iemand die je pas net hebt ontmoet. Helemaal niet erg, als je er maar voor zorgt dat je niet over je eigen grenzen heengaat. En maak er ook een gewoonte van om aan de ander te vragen wat hij of zij lekker vindt... zo maak je seks lekker duidelijk!

Meer weten? Check www.sense.info

Maak seks lekker duidelijk is een campagne van Rutgers WPF en Soa Aids Nederland om seksueel grensoverschrijdend gedrag onder hetero- en homoseksuele jongeren tegen te gaan.