Omdat de pinguïns Buddy en Pedro zulke goede genen hebben, is de dierentuin van plan ze te van elkaar te scheiden en met vrouwelijke penguïns te laten paren voor de fokkerij. De Afrikaanse pinguïns worden met uitsterven bedreigd, waardoor deze actie als een soort overlevingsplan wordt gezien, aldus de Toronto Star.

De 20-jarige Buddy en Pedro (10) bevinden zich in Toronto als onderdeel van een populaire Afrikaanse pinguïn-tentoonstelling die in mei van dit jaar werd geopend. De twee pinguïns, die beide in een dierentuin werden geboren, maken deel uit van een groep van 6 mannetjes en 6 vrouwtjes die allen uit dierentuinen in de VS werden gehaald voor de tentoonstelling in Canada. Buddy en Pedro komen beide uit Toledo, Ohio.

Het koppel paart elke nacht op eenzelfde manier als man-vrouw relaties. Ze maken een paringsgeluid, verdedigen hun territorium, strijken elkaars vacht glad en staan voortdurend samen, weg van de andere pinguïns. Toen de Toronto Star ze bezocht, waren ze volop aan het knuffelen.

AN