Laurieann Gibson werkte lange tijd samen met Lady Gaga, sinds de beginjaren van de zangeres bij Interscope Records. Recentelijke berichten van Gibson op Twitter en haar realityprogramma The Dance Scene op E! zorgden ervoor dat de relatie dusdanig bekoelde dat de dames niet meer langer samenwerken.

Gibson verzorgde de choreografie van video's als Just Dance, Poker Face en Born This Way. Ook was ze verantwoordelijk voor de danspasjes bij de meeste liveoptredens van Lady Gaga. De streng christelijke Gibson was echter totaal niet te spreken over de religieuze verwijzingen in de clip Judas en eiste een compromis. Later maakte ze zich niet populair door op Twitter fel te reageren op de commentaren van fans op de clip Edge Of Glory en vertelde aan de LA Times dat ze Gaga's stijl op Madonna baseert, ook niet iets waarmee ze punten scoorde bij de excentrieke zangeres.

Lady Gaga's optredens worden nu door de choreograaf Richard Jackson verzorgt. Hij werkte eerder onder Gibson, dus of er veel zal veranderen valt te betwijfelen. Een van de eerste nieuwe optredens sinds de breuk was die van dit weekend bij X Factor UK.

Alex