"Vooral van 'vieze homo' of dat soort teksten word ik pissig", zegt Van der Vorst in een interview in het weekblad Nieuwe Revu.

Het valt Van der Vorst op dat vaak keurige accountants met kinderen ongenuanceerd schelden op homo's. "Die mannen geven lekker het goede voorbeeld. Desnoods zet ik hun bedrijfsnaam op Twitter, want ik trek dat heel slecht."

Op straat heeft hij niet heel veel last meer van mensen die hem uitschelden. "Twee jaar geleden hoorde ik opeens 'hé vieze homo' uit een bestelbusje komen. Ik trok de deur van die bus open en zei: 'Wie zei dat?' Die gasten schrokken enorm en murmelden wat excuses."

Homo-emancipatie is en blijft belangrijk voor Van der Vorst. "Bij Knevel & Van den Brink aan tafel vertelde theologe Jacobine Geel vol trots over een convenant van de kerk tégen homogeweld. Toen werd ik boos. Waarom worden we nog steeds weggezet als een aparte bevolkingsgroep?"

Dat ambtenaren mogen weigeren om homo's te trouwen, vindt Van der Vorst triest. "Straks krijg ik geen bouwvergunning omdat ik homo ben."