cop belgieDe hoofdcommissaris is twee weken geleden betrapt, toen hij seks had met een andere man op een parkeerplek vlakbij het politiegebouw. Zijn dienst was net afgelopen toen agenten hem naakt achter wat struiken opmerkten.

De parkeerplek staat bekend als homo-ontmoetingplaats, maar ligt aan een weg waar na schooltijd vele kinderen voorbijkomen. Ouders hadden geklaagd bij de politie, omdat kinderen regelmatig werden geconfronteerd met naakte en seksende mannen. Hierdoor patrouilleert de politie er geregeld en stelt processen-verbaal op, meestal tegen homokoppels. En die processen-verbaal komen weer op het bureau van bovengenoemde hoofdcommissaris terecht.

Wat er nu met de hoofdcommissaris gaat gebeuren, is niet meteen duidelijk. De leiding van de federale politie zal nu eventueel een tuchtprocedure opstarten. Al vonden de feiten plaats in de vrije tijd van de man, zijn voorbeeldfunctie en gezagspositie kunnen hem parten gaan spelen. De kans dat de man zijn baan verliest is daarom ook wel degelijk aanwezig. Ook het parket kan de hoofdcommissaris nog vervolgen. Op openbare zendenschennis kan in België een straf staan van 8 dagen tot een jaar.

AN/Bron: GVA