king/navratilovaDe Australische Margaret Court staat bekend als een van de beste tennissters uit de geschiedenis. Ze is met Steffi Graf de enige speelster die ooit 4 Grand Slams in één jaar wist te winnen. In de jaren '60 en '70 scoorde ze de ene na de andere titel. Ze liet zich eerder al negatief uit over homoseksualiteit in het tennis, door op te merken dat lesbiennes en biseksuelen de sport kapot maakten en een slecht voorbeeld waren voor hun jongere collega's.

Nu in Australië een eventueel homohuwelijk steeds meer kans van slagen lijkt te hebben, sprak ze zich ook daartegen fel uit. "Politieke correctheid heeft homoseksualiteit van achter gesloten deuren openlijk in onze gemeenschap gebracht. En nu eisen ze het recht op een homohuwelijk op agressieve wijze af. Het feit dat ze de kreet "we zijn nu eenmaal zo geboren" gebruiken is zorgwekkend. Elke actie begint met een gedachte, er wordt een keuze gemaakt. En om nu iets wat door God als gruwelijk wordt gezien legitiem te maken, onthult onze onwetendheid met betrekking tot de kwalen die veroorzaakt worden door ongehoorzaamheid naar God."

Billie Jean King en Martina Navratilova, beide openlijk lesbienne, waren uiteraard niet blij met deze uitspraken. King hield het nog aardig diplomatiek door te zeggen dat ze het respectvol oneens is met Court en het goed te vindt dat er een dialoog over het homohuwelijk plaatsvindt in Australië, waarbij iedereen vrij zijn mening kan uiten. Martina Navratilova was minder diplomatiek. "Ik heb geprobeerd om het met Margaret over deze zaak te hebben, maar om te zeggen dat ze een kortzichtig gedachtengoed heeft over deze kwestie is een understatement. Het lijkt erop dat een heleboel mensen geëvolueerd zijn, als het op de bijbel aankomt, bijvoorbeeld over slavernij. Margaret Court is helaas niet een van die mensen. En dat is zowel angstaanjagend als schadelijk." 

AN