De jongeren beveiligen de Olympische Winterspelen voor travestieten, georganiseerd door ProGay, de organisator van de Gay Pride. „We moeten af van het beeld dat alle allochtonen homohaters zijn", zegt kermisexploitant Frans Stuy, die het idee bedacht samen met Saïd Bensellam en Youssef Guennoun van de stichting Connect. „Natuurlijk zijn er pesterijtjes, maar de overgrote meerderheid doet gewoon normaal."

Amsterdam staat vanaf vandaag weer in het teken van Pink Christmas. Stichting ProGay organiseert het roze winterevenement voor de vierde keer. Tot het einde van het jaar worden er verspreid over Amsterdam allerlei winterse activiteiten georganiseerd. Dit jaar staat veiligheid centraal.

“Afgelopen jaren is het beeld ontstaan dat islamitische migranten de oorzaak zijn van afnemende tolerantie”, zegt ProGay-voorzitter Irene Hemelaar. “Uit onderzoek blijkt dat niet religie, maar een cultuur van machogedrag reden is voor anti-homogeweld. Homoseksualiteit op zich is geen groot probleem, zolang homo’s zich in het openbaar maar aanpassen aan de geldende heteronormen. Wij vinden het belangrijk dat Amsterdam een plek is waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn, daarom blijft het belangrijk om homoseksualiteit in al haar diversiteit te laten zien.”

Bron: ProGay/Telegraaf.nl