Het gaat om Chandler Burr, een voormalige redacteur van U.S. News and World Report en een columnist van The New York Times. De reden dat de aartsbisschop het niet vindt kunnen dat Burr twee kinderen uit zijn land adopteert, is omdat Burr homo is en zich wel eens seksueel aangetrokken tot zijn nieuwe kinderen kan gaan voelen.

In een interview met de Spaanstalige krant El Tiempo heeft aartsbisschop Juan Vicente Cordoba gezegd dat Burr lijdt aan een 'seksuele identiteits stoornis' waaronder zijn relatie met z'n adoptiekinderen zal lijden.

"Ik ken hem niet en ik beschuldig hem ook van niks maar een ding is wel duidelijk: hij heeft homoseksuele neigingen en hij zal een jongen van 10 en een jongen van 13 in zijn huis ontvangen. Tussen hen drieen zal er echter geen vader-zoonrelatie ontstaan. Hij krijgt twee kinderen die op een leeftijd zijn waarop ze voor hem misschien wel erg aantrekkelijk zijn. Dit kan een verleiding zijn."

De aartsbisschop, die daarnaast ook psycholoog is, vertelde dat homoseksualiteit "tenslotte jarenlang als stoornis werd gezien".

Burr is in maart 2011 naar Colombia gegaan om de twee jongens te adopteren. Pas toen hij bezig was met het afhandelen van de visas en adoptiepapieren, liet hij subtiel vallen dat hij homo is. De adoptieprocedure werd even gestaakt en het ICBF (Colombian Family Welfare Institute) liet de kinderen een reeks psychologische tests ondergaan. Burr's achtergrond werd goed onderzocht en uiteindelijk werd door een rechter besloten dat alles in orde is.

Ondanks de ontevredenheid van de aartsbisschop is Burr ondertussen terug in New York, met zijn twee adoptiezoons.

Bron: http://www.lgbtqnation.com