RihannaVolgens hoofdredactrice Eva Hoeke van de 'Jackie' ging het hier alleen om een slechte woordgrap. Velen, waaronder zangeres Rihanna zelf, zien er echter absoluut niet de humor van in.

De 10.8 miljoen volgers van Rihanna's twitter konden het volgende lezen: " @evajackie. Ik hoop dat je engels kunt lezen, want je tijdschrift is een slechte representatie van de ontwikkeling van de mensenrechten. Je bent respectloos en behoorlijk wanhopig. Blijkbaar was de beschaafde informatie op. NIGGABITCH?? Nou met alle respect, namens mijn ras heb ik twee woorden voor je. FUCK YOU!."

Hoofdredactrice Eva Hoeke laat weten vooral "geschokt" te zijn door het voorval. Verder zegt ze blij te zijn dat er een dialoog is ontstaan en laat weten dat de woorden echt niet racistisch bedoeld waren. "We hebben nooit iemand willen beledigen," aldus Hoek.

Jackie is op een dag van een relatief klein tijdschrift (oplage 60.000) in wereldnieuws veranderd. Vele entertainmentrubrieken wereldwijd berichtten over het nieuws. Of 'elke PR is goede PR' ook voor dit geval opgaat, valt echter te betwijfelen.

Edit: Hoofdredacteur Eva Hoeke heeft dinsdag aangegeven op te stappen.

AN

Bron: De Telegraaf