Rode lopers zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor de bezoekers om hun schoonheid tentoon te spreiden. Met name BN’ers in de A-, B- en in sommige gevallen, ook C-rating, sponsoren van het evenement, familieleden van genomineerden of spelers van de getoonde voorstelling of film. Maar ook verdwaalde fans die een toegangsticket konden scoren hebben, als het even meezit, uren in de kledingkast doorgebracht om hun mooiste outfit uit te zoeken.

Van de bekende dames zijn er een aantal die werkelijk overal opduiken.

Bij iedere lancering van een blad, opening van een P.C. Hooft-winkel en musicalpremiere zie je de Patty's, Estelle's en soapies voorbij komen. En je kunt veel van ze vinden maar op het hergebruiken van een outfit kun je ze bijna niet betrappen, terwijl er iedere avond wel een koelkast, enveloppe of autodeur geopend wordt met champagne en bijbehorende gastenlijst. De dames hebben het zwaar; nieuw japonnetje, nieuw glimmertje in de oren en om de nek en een nieuwe twaalf centimeter om op te lopen. De mannen kunnen net zo goed dagelijks in hetzelfde donkere pak verschijnen, wellicht wordt er eens van das gewisseld, maar opvallende verschijningen bij de mannelijke bezoekers zijn op een hand te tellen.

Bij de Beau Monde Awards was het niet anders. Thema deze avond was 'A Touch of Africa', dit omdat Disney meteen haar tweede lancering van de Lion King DVD koppelde aan deze avond. Heel bekend Nederland kwam voorbij: Van Barbie (in panterprint jurkje en witachtige lipstick, want ze was aan het klussen!?) en Jokertje tot Estelle Gullit (met enorm decolleté). Bij Karin Bloemen brak spontaan haar enorme schakelketting net toen ik haar vroeg naar haar hondenknuffel, wat een tasje bleek te zijn. Maik de Boer droeg een koninklijk gewaad uit donker Afrika en Gerard Joling droeg een neusbot.Veel dames waren gesponsord door glimmerwinkels en beginnende ontwerpers of hadden de verkleedkist geplunderd om iets jungle-achtigs tevoorschijn te toveren. De tijgerprints, panterprints, pauwenveren en olifantenhuiden waren niet aan te slepen.

Wendy van Dijk was de winnaar van de avond, terwijl ze zich volgens mij niet aan de kledingvoorschiften had gehouden.

De goodie bags van de avond waren gevuld met kashmir truien, leren laarsjes, kaviaar, luchtjes en meer moois. Niet zo gek dus dat de avond goed bezocht werd. Helaas kwam ik erachter dat je beter bezoeker kan zijn, dan reporter want wij keerden huiswaarts zonder alcohol of goodiebag. Tot zo ver de Hollandse glamour. Komend jaar dus mijn best doen om genomineerd te worden voor zo'n hooggewaardeerd beeldje!

Allan