Clarkson PaulVandaag start het Republikeinse voorverkiezingscircus in de staat Iowa. Vele bekende Amerikanen hebben hun voorkeur voor kandiaten al kenbaar gemaakt. Een daarvan was zangeres Kelly Clarkson.

Clarkson schreef het volgende op haar Twitter-pagina: "I love Ron Paul. Ik vond hem al erg goed bij de vorige Republikeinse nominatie, maar toen kreeg hij helaas weinig aandacht. Als hij de nominatie voor de Republikeinse Partij wint dit keer, krijgt hij mijn stem. Dat zal alleen helaas waarschijnlijk niet gebeuren."

Alhoewel Ron Paul, o.a. voor vele gays, de beste Republikeinse kandidaat uit een hele hoop ellende is, was de timing voor Clarkson's opmerking niet ideaal. Vorige week laaide namelijk ook de publiciteit over Paul's controversiële nieuwsbrieven weer op.

Een nieuwsbrief in 1994 claimt dat homo's geen reden hebben om ouder dan 50 te worden, omdat ze toch geen kinderen krijgen. En dat ze genieten van het medelijden dat AIDS hen geeft. In een andere brief staat dat maar 5% van de Afrikaans-Amerikaanse bevolking een verstandige politieke mening heeft.

Ron Paul heeft zowel in het verleden als ook meerdere malen in de laatste paar dagen, aangegeven niet achter de inhoud van de nieuwsbrieven te staan en zegt ook dat hij alleen het economische gedeelte van de brieven verzorgde. Wel neemt hij verantwoordelijkheid voor de in zijn ogen tragische woorden, omdat ze onder zijn naam zijn gepubliceerd.

Ron Paul is als enige van de serieuze Republikeinse kandidaten tegen DADT en vindt niet dat de federale regering zich met het homohuwelijk moet bemoeien. Wel is zijn populariteit onder conservatieve homo's een geval van 'in het land van de blinden is eenoog koning,' want met antihomopolitici als Santorum, Bachmann, Gingrich en Perry is het niet moeilijk om enigszins pro-gay over te komen.

Na veel commentaar te hebben gekregen over haar steun voor Ron Paul, bood Clarkson haar verontschuldigingen aan voor een ieder die ze beledigd heeft. "Ik sta niet achter racisme en steun homorechten, heterorechten, vrouwenrechten en de rechten van ieder mens. Ik sta achter Ron Paul omdat hij voor minder bemoeienis van de regering is, dat is alles. Van alle Republikeinse kandidaten is hij mijn favoriet."

Clarkson wordt zelf al jaren achtervolgt door geruchten over haar geaardheid. Zelf zegt ze echter heteroseksueel te zijn.

Alex