Santorum's hele campagne lijkt gebaseerd te zijn op de bijbel en anti-homo retoriek. Hij wil DADT opnieuw invoeren, alle homohuwelijken in de VS ongeldig laten verklaren, vindt mormoon Romney to pro-gay en is anti-abortus. Zijn gedachtengoed zou in Nederland te vergelijken zijn met dat van de SGP.

Gelukkig betekent Santorum's bijna-winst in de staat Iowa (slechts acht stemmen minder dan grote favoriet en winnaar Romney) niet dat hij nu ineens een echt grote kans maakt om de Republikeinse kandidatuur in de wacht te slepen. Iowa staat bekent als erg bijbels en conservatief. Hij lijkt weinig kans te maken in staten in New England en de grotere staten als California en New York.

Hieronder een interview waarin weer te zien is hoe Santorum over homo's denkt. De discriminatie van homo's vergelijken met die van donkere medemens, vindt hij onzin. Zij kunnen hun huidskleur niet veranderen, wij onze geaardheid wel.

Update: Michele Bachmann heeft haar campagne inmiddels 'opgeschort', wat praktisch betekent dat ze zich terugtrekt uit de race om het presidentschap.

AN