In december werd de bekerwedstrijd Ajax - AZ gestaakt nadat een hooligan het veld op kwam en AZ-keeper Esteban belaagde. De KNVB besloot vervolgens de wedstrijd opnieuw te laten spelen, zonder publiek. Maar Ajax heeft de KNVB voorgesteld wel vrouwen en kinderen toe te laten op de tribunes. Een voorstel waar de voetbalbond niet onwelwillend tegenover staat.

Volgens Gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel is dit de ideale kans om ook homo's zich thuis te laten voelen in een voetbalstadion: "Het voetbalstadion is nog steeds een van de meest homofobe locaties van Nederland en er gebeurt weinig tot niets om dat te veranderen. Bij iedere wedstrijd van iedere club in het Nederlandse voetbal zijn homofobe spreekkoren te horen. Op bepaalde tribunes is het zelfs een doodvonnis om voor je geaardheid uit te komen. De KNVB kan nu een statement maken door naast vrouwen en kinderen ook homo's de bekerwedstrijd te laten bijwonen. Zo geven ze een duidelijk signaal dat ook homo's welkom zijn bij volkssport nummer één."

Schimmel is niet bang dat er misbruik gemaakt kan worden van een dergelijke regeling: "Bijna iedere Nederlandse homo heeft wel een profiel op Gay.nl en anders kan via een COC-lidmaatschap gecheckt worden of iemand daadwerkelijk homo is."

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ wordt op donderdag 19 januari ingehaald.

UPDATE: De KNVB heeft een reactie gegeven op het voorstel. De voetbalbond verwijst ons naar Ajax, aangezien de club bezig is met de opzet van een plan. We gaan bellen, wordt vervolgd.