RamBam-presentatrice Linda Hakeboom ging naar een liveshow van Ogilvie in Enschede en liet hem geloven dat haar opa was overleden. Derek zou daarop twintig minuten met de opa van de presentatrice hebben gesproken. Klein probleempje: de grootvader van Linda is helemaal niet overleden. Na afloop van de show confronteerde de presentatrice het Schotse medium met de feiten. Daarop zou Derek wat onzin gemompeld hebben.

“Het is toch heel erg dat mensen dat geloven”, laat Linda weten. “Dat hebben we nu aangetoond.”

Max van den Burg, medepresentator in het item, vergeleek deze onthulling met ‘de Watergate-affaire’. Hij vond dat de goeroe het land uitgezet moest worden. ‘Hij is de Mauro van de entertainmentindustrie’, zei hij. Dat was ironisch bedoeld, zei hij ook.

Het is niet de eerste keer dat er getwijfeld wordt aan de gave van Derek. De Amerikaan James Randi onderzocht enkele jaren geleden de krachten van Derek door middel van een test. Derek verblijft momenteel in Schotland.

Kijk hieronder naar de beelden: 

RamBam from De Pers on Vimeo.

Wat denken jullie, is Derek Ogilvie een oplichter? En is het nodig om iemand uit de entertainmentindustrie het vuur zo aan de schenen te leggen? Of ligt de verantwoordelijkheid bij de 'gelovigen' zelf?

Carmen