In de film Bruno maakte Sasha Baron Cohen met opzet al dezelfde fout, het verwisselen van Ron Paul met de extravagante drag queen RuPaul. 

' s Werelds bekendste drag queen kwam naar de staat waar dinsdag de strijd rond het Republikeins kandidaatsschap verder ging om wat zaken te verduidelijken: "Ik kom hier naar New Hampshire met een missie om liefde te verspreiden en iets duidelijk te maken. Ik ben geen Ron Paul. En ik ben geen kandidaat voor het presidentsschap van de Verenigde Staten. Ik hoop Ron Paul te ontmoeten zodat we samen gezien kunnen worden en een einde kunnen maken aan de geruchten."

Ru eindigde met de beroemde catch phrase uit RuPaul's Drag Race als boodschap voor alle Republikeinse kandidaten: "If you can't love yourself, how in the hell are you going to love somebody else. Can I get an Amen?"

Dat het hier om een goedkope publiciteitsstunt ging voor de nieuwe seizoen Drag Race dat in de VS eind januari in van start gaat, wees RuPaul van de hand. RuPaul vloog namelijk business class naar New Hampshire en daar is niets goedkoop aan volgens de diva.

AN