Het besluit is een uitstekend initiatief waarmee wordt gekozen voor de toekomst. COC Amsterdam is enthousiast over het educatieve karakter van de oplossing, aldus Dennis Boutkan, voorzitter van de belangenvereniging.

Het aanbieden van een lespakket ‘voetbalveiligheid’ aan deelnemende schoolklassen en sportverenigingen is een goed initiatief om de veiligheid in stadions bespreekbaar te maken. Hoofdredacteur Kristiaan Schimmel van Gay.nl: “Ik hoop dat Ajax hierbij ook bestrijding van discriminatie meeneemt.”

De ludieke actie had de bedoeling homofobie in het voetbal aan te kaarten met als doel het stadion een veilige plek te laten zijn voor alle lesbo’s en homo’s. Homofobie in de voetbalwereld is een hardnekkig fenomeen dat de KNVB en de voetbalclubs kunnen aanpakken.

Ajax is zeer succesvol in het opleiden en begeleiden van jonge talenten. Op Ajax’ sportcomplex De Toekomst wordt hard gewerkt aan de opleiding van jonge talenten. COC Amsterdam wil hier graag aan bijdragen door de effecten van discriminatie te bespreken met de Ajax-jeugdspelers. COC Amsterdam bestrijdt homofobie in de maatschappij door voorlichting te geven over seksuele diversiteit op Amsterdamse scholen en andere organisaties.

Bron: COC Amsterdam