Christopher Plummer, die ooit de strenge vader in The Sound of Music een gezicht gaf, sprak zich achter de schermen bij de Globes uit tegen homofobie: "Homoseksuelen zijn net zoals iedereen en dat is de reden waarom ik de rol kon spelen. Homo’s zijn een deel van onze maatschappij sinds de Egyptenaren en de Grieken. Het is een deel van het mensdom. Ik weet dat er nog veel homofobie is en dat keur ik ten zeerste af.”

De ceremonie van de Golden Globes lijkt verder jaar na jaar tegen te vallen. De prijzen van de buitenlandse pers voor film en tv-series lijken koste wat kost dezelfde erkenning te willen krijgen als de Oscars. Zonder succes. De genomineerde hunk Ryan Gosling kwam niet eens opdagen. Opnames voor een nieuwe film vond Gosling belangrijker, ondanks dat hij zowel voor Drive als Crazy, Stupid, Love genomineerd was.

Andere prijzen gingen onder andere naar The Descendants (beste drama), George Clooney (beste acteur in drama), Meryl Streep (beste actrice in drama), The Artist (beste comedy) en Michele Williams (beste actice in comedy). Kuifje werd verkozen tot beste animatiefilm. 

KS