weirMet het oog op de winterspelen van 2014 in Sochi laat de openlijk homoseksuele Johnny Weir weten dat hij zijn rentree zal gaan maken in het competitieve kunstschaatsen. Sinds de olympische spelen van Vancouver in 2010 heeft hij niet meer op hoog niveau geschaatst.

"Ik wilde dit doen terwijl ik nog tijd heb," aldus de drievoudig Amerikaans kampioen tijdens een persconferentie in Manhattan. "Ik wil geen 50 zijn en dan denken, had ik die laatste twee jaar voor Sotchi maar wat anders gedaan."

Weir geeft aan te zullen stoppen met drinken en het bijwonen van filmpremières en dat in te gaan ruilen voor keiharde trainingen.

Hij zal het meest gaan werken aan de zogenaamde quad, het allerbelangrijkste element in het mannenschaatsen op dit moment. Alle toppers doen dit al en Wereldkampioen Patrick Chan heeft er zelfs twee in zijn vrije kür.

"Ik wil dat mensen me serieus nemen en ik wil een waardig tegenstander zijn. Dit is geen publiciteitsstunt maar een full-on comeback," aldus de divo van het schaatsen.

AN