C NixonIn een interview ter promotie van haar nieuwe toneelstuk op Broadway werd actrice Cynthia Nixon geïnterviewd door de New York Times. Daarin deed ze een opmerkelijke uitspraak.

"Ik gaf recentelijk een speech aan een homo-publiek met daarin de uitspraak 'Ik ben zowel hetero geweest als homo en homo zijn is beter'. Men vroeg me die regel te schrappen, omdat het zou insinueren dat homoseksualiteit een keuze kan zijn. Nou, voor mij is dat ook zo. Ik snap dat het voor velen niet zo is, maar voor mij is het wel zo en je kunt mijn homo-zijn niet voor mij definiëren."

"Een grote groep in onze homogemeenschap wil absoluut niet dat het als een keuze wordt gezien, want als het een keuze is kunnen we het ook veranderen. Ik zeg dan, het maakt niet uit hoe we er gekomen zijn. We zijn er en we zijn een groep en er bestaat geen lakmoesproef om te bepalen wie er nu werkelijk gay is en wie niet. En laten we die ook niet proberen te vinden."

"Zoals je kunt zien ben ik erg geïrriteerd over deze kwestie. Waarom kan het geen keuze zijn? Waarom is dat dan minder legitiem? Het lijkt wel of we de moraalridders laten bepalen hoe wij dit moeten zien. Wij zijn degene die de voorwaarden van dit debat moeten definiëren, niet zij."

"Ik heb ook het gevoel dat mensen denken dat ik in een soort wolk rondliep en niet wist dat ik homoseksueel was. Dat vind ik een belediging, zowel voor mij als voor alle mannen die ik gedate heb."

AN