Clapham olympics'Friends of Clapham Common' is tegenstander van de plannen om in het groene gebied een grootschalig holebi-evenement te organiseren, omdat het samenvalt met Pride London en men bang is dat Clapham Common voor een periode van 2.5 week uitsluitend door homo-, bi en transgenders zal worden gebruikt.

De groep ontkent homofoob te zijn, volgens hen heeft elke gemeenschap onwenselijke aspecten. "Onze bezwaren zijn gebaseerd op de omvang en de duur van het evenement. We vrezen dat de aantallen uit de hand zullen lopen en dat de beschikbaarheid van alcohol brandstof zal zijn voor vervelende situaties, die onmogelijk te hanteren zijn door politie en organisatoren." Daarnaast vindt de groep ook dat het evenement financieel niets bijdraagt aan de wijk. Al het geld zal namelijk aan goede doelen worden geschonken ten bate van de homogemeenschap.

De voormalig burgemeester van de London Borough of Lambeth (waar Clapham Common deel van uitmaakt) noemde de woorden van de groep uiterst beledigend.

Organisatoren geven verder aan dat het evenement niet alleen voor homo's is. "Holebi-evenementen worden ook door veel hetero's bezocht. In Clapham Common leven bovendien genoeg homo's, dus het idee dat dit gebied niets heeft aan de charitatieve doelen is absurd."

20.000 mensen worden verwacht het Pride House te bezoeken tijdens de Olympische Spelen.

AN