Thebe MogamisiHet was de ‘The Star’ die vorig jaar in een artikel naar buiten bracht dat er de voorbije twee jaar in en nabij de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg zeven homoseksuele mannen zijn vermoord. Alle zeven werden na een internetdate gewurgd teruggevonden. Ook de jongeman over wiens onrustwekkende verdwijning ‘The Star’ afgelopen week berichtte, Thebe Mogamisi, is homoseksueel en was op Oudejaarsdag uit zijn woonplaats Bloemfontein naar Johannesburg getrokken om af te spreken met een man met wie hij al een tijdje contact had via internet.

In een verklaring heeft de politie van Johannesburg aangegeven niet te geloven in de door ‘The Star’ geopperde theorie dat de zeven moorden op de homoseksuele mannen het werk zouden zijn van een seriemoordenaar. Onderzoek zou geen verband tussen de moorden hebben vastgesteld.

De recente verdwijning van Thebe Mogamisi heeft echter de angst onder de homogemeenschap in de grootste stad van Zuid-Afrika voor een mogelijke seriemoordenaar opnieuw aangewakkerd.

JD / Bron: Behind the Mask