BartonIn de BBC3-serie 'Britain's Gay Footballers' zegt de bikkelharde middenvelder Joey Barton dat de voetbalwereld eindelijk eens homospelers moet accepteren. "Wij in de Premier League moeten het goede voorbeeld geven en op die manier homofobie uit de voetbalwereld verdrijven."

"Dit onderwerp gaat mij persoonlijk aan omdat mijn oom homo is en hij er heel lang niet voor heeft durven uitkomen," aldus de aanvoerder van de Londense club Queens Park Rangers.

Volgens de uitgesproken Barton is het de schuld van de managers in het voetbal dat er nog geen spelers uit de kast zijn. "Bepaalde managers zullen discrimineren. Deze archaïsche figuren denken dat er allerlei dingen zullen gebeuren met een homo in de kleedkamer."

Bekende Britse mediamanager Max Clifford zegt dat hij verschillende homospelers kent die te bang zijn om uit de kast te komen. "Toen ze bij me kwamen om hun identiteit de beschermen, maakten ze duidelijk kenbaar dat hun loopbaan over zou zijn, indien hun geaardheid bekend zou worden.

De documentaire over seksualiteit in de sport is vanavond te zien op BBC3 om 22.00u.

AN