Hoe voelde je je toen je werd weggestuurd uit Wie Trouwt Mijn Zoon (WTMZ)?
Lullig, maar ook bevrijd. Ik kon eindelijk weer gewoon mezelf zijn. Ik heb nadien nog met Ingrid, de moeder van Tim, contact gehad. Ze heeft meerdere malen haar excuses aangeboden.

Zij was diegene die haar zoon aanmoedigde je weg te sturen.
Ik snapte dat niet toen ik het terug zag. Tijdens de opnames waren Ingrid en ik twee handen op een buik. Daarom heb ik lang gedacht dat het in scene was gezet. Maar het heeft geen zin om daar mee bezig te blijven.

Heb je spijt dat je die 750 sekspartners hebt genoemd?
Nee, want ik ben echt zo. Als ik met vriendinnen in de stad ben, dan ben ik lekker losjes. Dan roep ik dat soort dingen ook. Ik vind het wel zonde dat die uitspraak bij ‘X Cherso’ mijn glazen heeft ingegooid bij Wie Trouwt Mijn Zoon. Bij ‘X Cherso’ heb ik een heleboel gezegd dat niet is uitgezonden. Dat ‘altijd hoeraggg’ was niet de reden dat ik niet door ging. Ik heb tijdens de auditie ook gezegd dat ik flinke porno wilde met Sniper langs het zwembad. Toen ging het bordje van Roos naar beneden en kon ik wieberen.
Maar het aantal sekspartners was dus wel een grap. Hoeveel waren het er dan?
Ik weet het niet. Ik heb het niet bijgehouden. Het is niet op twee handen te tellen. Ik denk rond de 500.
Carmen in gesprek met Gerrit

Was je liever ver gekomen in WTMZ of meegegaan naar Chersonisos?
Liever was ik meegegaan naar Griekenland. Daar had ik echt mezelf kunnen zijn. Die liefde was ik toch wel misgelopen. Liefde moet op je afkomen. Dat ik dat geprobeerd heb in een tv-programma was het stomste dat ik kon doen. Ik heb er een levensles uitgehaald.

En vrij snel daarna ontmoette je dus wel iemand.
Ja, ik liep iemand tegen het lijf hier in Den Haag en het klikte. Ik houd stil wie het is tot we het samen naar buiten willen brengen, maar het is inderdaad een Bekende Nederlander. We kennen elkaar nu zo’n drie maanden en in maart gaan we trouwen.

Dat is wel heel snel!
Ik weet zeker dat dit hem is. En het liefst zou ik ook van de daken schreeuwen wie het is. Maar we willen ook van elkaar genieten en voorkomen dat het stukgaat door de media. De media kunnen je kapot maken. Dat heb ik zelf ondervonden in WTMZ.
Is het moeilijk om je opeens te settelen terwijl je gewend bent om ‘altijd hoeraggg’ te zijn?
Ja, dat is heel moeilijk. Maar de fantasieën hou je gewoon. Ik ben een heel seksueel persoon. Mijn partner kan daar gelukkig goed op inspelen. Ik heb wel de neiging om een darkroom in te stappen en lekker los te gaan. Maar ik heb geen open relatie, dus het mag niet. Dat is soms moeilijk. Aan de ene kant wil ik heel wild zijn, maar aan de andere kant mis ik dan een arm om me heen. Iemand om alles mee te delen. Als mijn vriend vreemd zou gaan, dan hak ik hem eraf, haha.

Je wilt gaan streaken in de PC Hooftstraat. Mag een verloofde man dat wel?
Nee, maar dat wilde randje raak ik niet kwijt. Mijn vriend vindt het niet leuk en zegt dat ik het beter niet kan doen.

Waarom zoek je met dergelijke acties de pers op?
Een bekend gezicht kan niet zonder media-aandacht. Ik probeer mijn persoon een beetje levendig te houden. De merknaam ‘Geile Gerrit’ heb ik nu eenmaal. Het liefste zou ik mijn hele imago omgooien en gaan zingen. Daarom is het soms ook wel kut dat ik dit imago heb. Frans Bauer is mijn grote voorbeeld, hem wil ik achterna. Ik wil een cd gaan opnemen en aan een talentenjacht meedoen.

Heb je altijd al zanger willen worden?
Nee, vroeger wilde ik kok worden. Maar ik kwam er al vrij snel achter dat dat niet ging werken want ik ben als de dood voor vis. Ik word echt hysterisch als ik een vis zie. Vissticks en kibbeling gaat nog wel, maar de rest: verschrikkelijk! Ik heb echt een vissenfobie. Het is zelfs zo erg dat ik nooit heb leren zwemmen.

Er is een grote groep mensen die je niet geloofwaardig vinden. Raakt dat je?
Ja. Helemaal vanwege het ‘X Cherso’-verhaal. We werden opgestookt door de producer om alles aan te dikken. De uitspraak ‘altijd hoeraggg’ werd me ingefluisterd. Ik heb een hartsvriendin waar ik een tijdje mee gebroken heb omdat zelfs zij me niet meer geloofde. Dat komt door de dingen die ik op tv geroepen heb en doordat ik de pers telkens op zoek. We kregen woorden met elkaar. Drie maanden later hebben we het uitgepraat. Ze kende me al 22 jaar en toch geloofde ze me niet. Dat deed pijn.
Gerrit in z'n ouderlijk huis

Vind je jezelf een ander persoon op tv?
Ja, ik ben extravert op tv. Ik roep meer. Ik zeg wat ik denk en daar kwets ik soms mensen mee. Maar ik ben eigenlijk een rustige jongen. Ik ben meer dan de uitspraak ‘altijd hoeraggg’. Ik heb twee gezichten. Ik ben altijd een rustige, onzekere jongen geweest. Langzamerhand kom ik erachter wie ik echt ben en ik heb geen zin om dat onder stoelen of banken te schuiven. Dat heb ik altijd moeten doen omdat ik altijd gepest ben op school.

Hoe zit het eigenlijk met jouw ruzie met Gio, die uiteindelijk wel mee ging met Oh, Oh, Cherso?
Gio en ik kennen elkaar via de Vengaboys-fansite. Ik heb toen een kaartje voor hem geregeld voor een concert. Toen was alles nog koek en ei. Bij X-Cherso waren er gelijk scheve bekken naar elkaar. We zagen elkaar als concurrentie. Gio is valse nichterig, terwijl ik meer een nuchtere jongen ben. Ik denk dat Gio het vervelend vindt dat ik vaak in de media verschijn. Het heeft geen zin om elkaar uit te schelden. Ik zou zeggen: ‘jongen, wordt volwassen’ en verder laat ik hem lekker in zijn waarde.

Er worden veel onaardige dingen over je gezegd op Twitter en ook op Gay.nl. Een paar milde voorbeelden ‘zet hem het land uit’, ‘kan deze jongen tegen zichzelf in bescherming worden genomen’, ‘wat een mongool, deze jongen is ziek’. Raakt dat je?
Allereerst: ik word het land niet uitgezet omdat ik niet illegaal ben. Soms heb ik het er moeilijk mee. Er wordt weleens gescholden met kanker en dat vind ik wel heel ver gaan. Ik snap ook niet dat mensen klikken op een bericht over ‘Geile Gerrit’ terwijl ze het niet willen lezen. Ik sta verder sterk in m’n schoenen. Ik heb al het een en ander meegemaakt. Dus ik kan er wel mee omgaan. Ik ben vroeger heel heftig gepest op school; bespuugd, in mijn gezicht getrapt. Misschien was ik toen al wel te nichterig. Ik wist al op mijn zevende dat ik homo was.

Hoe was je coming out voor je familie?
Zij wisten het eerder dan ik. Ze zeiden: ‘je moet ons iets vertellen, hè!’. Ik vond het eng, maar niemand reageerde negatief.

Toch nog even terug naar je reputatie als ‘Geile Gerrit’. Kwam je als vrijgezel wel eens in darkrooms of sauna’s?
Darkrooms vind ik wel leuk. Die heb je ook in Den Haag. Hoewel dat meer een leather-plek is en daar hou ik niet zo van. Je moet daar altijd in je ondergoed lopen maar misschien zijn er wel geen knappe, aantrekkelijke mannen.

Een spannende slotvraag: wat is je meest genante sekservaring?
Ik vind respect voor je lichaam belangrijk. Ik heb eens seks met iemand gehad die me op bed duwde en zei ‘ga liggen varken!’. Toen was ik meteen afgeknapt. Maar het ergste was toen ik een vriend van me ging pijpen en die had kopkaas. Ik zag het niet maar proefde het. Toen ben ik over m’n nek gegaan!
CF & KS