De Senaat van Maryland stemt binnenkort over een eventueel homohuwelijk. Een commissie hoorde deze week getuigenissen aan, waaronder die van de 14-jarige Sarah Crank.

"Vandaag is mijn 14e verjaardag en het zou het beste kado ooit zijn als jullie nee zouden stemmen tegen het homohuwelijk. Ik heb zo'n medelijden met kinderen die ouders van hetzelfde geslacht hebben. Al denken sommige kinderen dat het oke is, ze weten niet wat voor geweldige ervaringen ze missen. Ik wil niet dat er nog meer kinderen in de war raken over wat goed en slecht is. Ik wil niet opgroeien in een wereld waar het huwelijk niet meer iets speciaals is."

"Het is echt eng om te bedenken dat als ik groot ben, de wetgever of rechter de definitie van een woord kan veranderen als ze dat willen. Mensen hebben de keuze om homo te zijn, maar ik wil niet beïnvloed worden door deze keuze. Mensen zeggen dat ze zo geboren worden, maar ik heb leuke mensen ontmoet die wel veranderd zijn."

Na de speech kreeg Sarah veel complimenten van haar begeleiding. "Je krijgt een 10 plus," kreeg ze te horen. Sarah wordt thuis onderwezen en gaat niet naar een openbare school. 

AN