rest. JoanneWoensdag opende restaurant Joanne Trattoria in de New Yorkse Upper West Side. Het Italiaanse restaurant wordt gerund door Gaga's vader samen met hoofdchef Art Smith, bekend als chef van Oprah Winfrey. 

Volgens Cuozzo ruikt het naar azijn in de eterij, schenken obers plat water bij bubbels in, is chef Smith gereduceerd tot kelner en is de bediening te langzaam.

Maar het ergste blijkt het eten te zien. De gegrilde inktvis met een salade is niet te pruimen, het groen zonder zout of peper en de calamari zo taai als leer. De structuur van de pasta was zoals men die alleen kent in het vliegtuig, een slappe brij en de 38 dollar kostende Osso Bucco was vetter dan vet.

Commentaar dat je dan ook niet op de openingsavond naar een nieuwe restaurant moet gaan, wijst voedselcriticus Steve Cuozzo van de hand. De familie Gaga had namelijk al maanden hoog van de toren geblazen over de nieuwe toko. Volgens Cuozzo dus totaal onterecht.

AN