Waren jullie al vrienden voordat jullie samen gingen draaien?
Thijs: We kennen elkaar uit het nachtleven, ik was vaak performer op feesten die Peter organiseerde in Paradiso, op een gegeven moment zagen we elkaar ook overdag voor koffie, heel anders ineens.

Hoe kwamen jullie erachter dat jullie een goed team vormden achter de draaitafel?
Peter: We hebben allebei een brede muzieksmaak en tevens een voorliefde voor drank, dit bleek een goede combinatie te zijn waar we tot het idee kwamen om plaatjes te gaan draaien. We begonnen met zijn drieën, alleen die andere jongen was te knap en voordat er een Beyonce/Destiny’s Child-tafereel zou ontstaan, hebben we Queen B van de troon getrapt, wij zijn meer de Latoya en Lativia van de groep, wij snappen elkaar.

Waar zijn jullie begonnen?
T: Onze eerste gig was op de Roze filmdagen in de Flexbar. Ik wist niet eens hoe zo'n CD-speler werkte. Ik kwam letterlijk 10 minuten van tevoren aan en het werd me uitgelegd. Ik kon niks, het ging echt helemaal nergens over, haha! P: Onze tweede gig was gelijk bij het Homomonument op 5 mei voor meer dan 2000 mensen. Daar vieren we a.s. Bevrijdingsdag ons tweejarig bestaan, hopelijk weer met een DJ-set!

Waar staat de G voor in The G-Team?
P: Gezellig? T: Gratis? P: Geodriehoek? T: Glee? P: GTST? T: Gandhi? P: Geel? T: Gaga? P: Gay? T: Gehaktbal? Ieder zijn eigen invulling.

Welke muziek draaien jullie het liefst?
T: Ligt aan de stemming en het publiek waar we voor draaien. Soms is het heel erg poppy en gooien we af en toe een klassieker als Cher er tussendoor en de andere keer kunnen we meer knallen met disco en electro. Maar sowieso houden we van herkenbaarheid, dat is toch wel wat mensen vaak willen als ze uitgaan.

Hoe ziet jullie ideale feest eruit?
P: Het ideale feest is wanneer het publiek zich uitdost, alle remmen losgooien en helemaal wild worden! T: Het is fantastisch om te mogen draaien in zalen zoals de Paradiso en Air, maar ook in kleinere ruimtes zoals de Roque waar we elke laatste vrijdag van de maand een eigen feest hebben, loopt het vaak op een positieve manier compleet uit de hand.

 

Jullie hebben een nieuwe Mixtape. Wat kunnen we daarop horen?
T: Een combinatie tussen herkenbare nummers, afgewisseld met lekkere indie/nudisco. We werken altijd lekker met een thema en aangezien de wereld zogenaamd vergaat, is het thema deze keer: End Of The World. Het is nog steeds een blije mix hoor, met nieuwe nummers van Lana Del Rey en M.I.A. en bekende hits van Beyonce, Britney en Madonna. Het is een troostende gedachte dat deze dames het einde al lang aan zagen komen en er muziek voor gemaakt hebben.

Jullie staan erom bekend om voor de grootste lol te zorgen voor én achter de draaitafel. Hoe doen jullie dat?
P: Er is wel een natuurlijke chemie tussen ons, Thijs lacht overal om en we hebben gewoon heel veel lol samen, nemen alles niet te serieus. Doe daar een paar borrels bij en wij hebben het wel naar onze zin, dat slaat over op het publiek.

Hebben al jullie groupies? En doen jullie daar iets mee?
T: We hebben vaak niet eens een kleedkamer, dus waar neem je die groupies dan mee naar toe? Op het podium is ook zo ordinair... Nee, eerst maar eens een kleedkamer voor elkaar krijgen, dan komen de groupies vast vanzelf! P: Geen commentaar.

Niet geheel ontoevallig is er onlangs een nieuwe mixtape van The G-Team verschenen: The End of the World Mixtape. Luister deze hieronder:

Meer info: www.thegteam.dj
Volg The G-Team op Facebook, klik hier!

Upcoming gigs:
10/2 It's A Party...with The G-Team, prt 6 @ 't Blauwe Theehuis, Amsterdam
17/2 Supertoys @ Air, Amsterdam
23/2 Super Social @ Chicago Social Club, Amsterdam
24/2 Mayonaise Speciaal @ Club Roque, Amsterdam 

KS / Fotocredit: Paul Beket & Rebels Avenue & David Koppelaar