coming outVolgens blogger Amelia toont haar zoon al langere tijd een grote affectie voor Blaine, een van de hoofdrolspelers uit de populaire serie Glee. Hij noemt Blaine zijn vriendje.

Amelia hield er wel rekening mee dat haar zoon in de toekomst uit de kast zou komen, met 14-15 jaar. Nu deed hij dit echter al op zijn zevende.

Alhoewel homoseksuele koppels veel voorkomen in de vriendenkring van Amelia, wist haar zoon tot een half jaar geleden niets eens wat het woord 'gay' betekende.

Op een dag telefoneert Amelia met een familielid, waarbij ze het praat over haar zoon's verliefdheid op Blaine. "We zeggen niet dat hij homo's is of hetero. We zeggen dat we hoe dan ook van hem houden." Waarna Amelia's zoon binnenkomt en tegen zijn moeder zegt: "Ja, dat ben ik." "Wat ben je?" "Gay. Ik ben gay. Wist je dat dan niet?"

"Sinds die tijd als het woord gay wordt uitgesproken, zegt hij altijd: "Ja dat ben ik." En dat op een hele trotse manier. We hebben het er natuurlijk wel met hem over gehad dat niet iedereen positief is over homo's. Maar ook dat die mensen het verkeerd hebben en als iemand ooit iets negatiefs over homo's zegt, hij naar ons moet komen."

"Voor deze periode zou ik er nooit aan gedacht hebben dat iemand op zo'n jonge leeftijd al een coming out kon hebben. Het idee alleen al dat iemand op die leeftijd een seksuele geaardheid kan hebben, maakt veel mensen oncomfortabel. Wij luisteren echter naar hem en vertellen onze zoon dat hij hoe dan ook geweldig is."

AN/Bron:Huffington Post