priestsVolgens de Daily Mail gaat het hier om Rafael Reatiga(35) en Richard Piffano(37), beide Rooms-Katholieke priesters uit Colombia. De mannen hadden al langere tijd een relatie.

Toen werd ontdekt dat de mannen neergeschoten waren vorig jaar, ging men uit van een overval. Maar officier van Justitie Ana Patricia Larrota zei deze week dat de priesters huurmoordenaars hadden ingehuurd om hen te vermoorden.

De priesters gaven de huurmoordenaars het equivalent van een dikke 5000 euro. Piffano haalde op de dag van de moord nog 2300 euro van zijn bankrekening.

Twee van de huurmoordenaars verschenen deze week voor de rechter in het Zuid-Amerikaanse land. Twee anderen zijn nog op de vlucht.

Martina Gonzales, hoofdonderzoeker in de zaak, zei dat Reatiga de voorbereidingen voor zijn dood maakte na een diagnose met AIDS. Hij zou ook al langere tijd besmet zijn met syfilis.

Onderzoekers kwamen op het spoor van de huurmoordenaars na het doornemen van oproepen op de mobiele telefoon van een van de priesters. Die telefoon werd gevonden in het bezit van een van de huurmoordenaars.

AN