Peter Tatchell verhaalt in de Daily Mail over de eerste keer dat hij Whitney ontmoette, op een HIV/AIDS-benefit in London in 1991. Gedurende een tijd waarin vele beroemdheden stil waren rondom AIDS, sprak Whitney ontroerend ter ondersteuning van mensen met HIV. Haar woorden werden zeer gewaardeerd. Whitney bezocht de avond samen met haar vrouwelijke partner.

"Ik heb in het verleden altijd geweigerd haar vrouwelijke partner bij naam te noemen. Vele media hebben haar echter al wel genoemd, Robyn Crawford. Volgens menigeen de liefde van Whitney's leven, aldus Tatchell."

whit robynIn 1991 was Whitney op het hoogtepunt van haar carrière en de zangeres leek in de ogen van Tatchell zeer gelukkig met Robyn. "Toen ik ze ontmoette was het duidelijk dat ze stapelverliefd waren. Hun intimiteit en affectie was zo lief en romantisch. Ze waren duidelijk meer dan vrienden en een prachtig paar."

"Whitney was bang voor de effecten die de lesbische geruchten zouden hebben op haar familie, reputatie en carrière. Onder druk van de kerk en familie beëindigde ze de affaire met Robyn, gevolgd daarna door een huwelijk met bad boy Bobby Brown. Vanaf dat moment ging Whitney's leven bergafwaarts vol met drank, drugs en eetproblemen."

Volgens Tatchell is er een bekende correlatie tussen het ontkennen van je eigen seksualiteit en destructief gedrag. "Homofobie heeft ongetwijfeld veel druk op Whitney uitgeoefend en haar ondergang versneld."

Volgens Tatchell kreeg hij na zijn opmerking vorige week, dat Whitney het gelukkigst was met een vrouw, vele klachten van fans die zijn opmerking beschamend vonden. Tatchell geeft echter terecht aan dat hij niet de eerste is die Whitney's geaardheid bespreekt. In het verleden hebben zowel Bobby Brown, Bobby's zus en Whitney's lijfwacht opmerkingen gemaakt, die doen geloven dat Whitney een seksuele relatie had met Robyn Crawford.

"De waarheid vertellen besmeurt de gedachtenis aan Whitney zeker niet," aldus Tatchell. "Het prijst de meest liefdevolle relatie die de ster in haar leven had. Wat fout is, is het ontkennen van haar liefde voor de persoon die haar het meest gelukkig maakte."

 AN/Bron:Daily Mail