Eigenlijk is het heel simpel, sinds ik erachter kwam dat ik in de gay.twittergids.nl in de top 50 sta, dacht ik ‘oh wat leuk even wat ‘prominente’ gays volgen’.  Er stonden genoeg gay’s in het lijstje die er interessant uit zagen, dus drukte ik lekker actief op ‘volg’ die dag. Eén van die mensen zette op twitter heel trots dat ze zo gelukkig was met haar twee heterovriendinnetjes. Het waren toppers.

Waarom in godsnaam doet het er toe dat ze hetero zijn?

Moeten wij, homoseksuelen, die zo graag gelijkheid willen, daar de nadruk op leggen? Ik snap het niet, ik weet van de helft van mijn vrienden niet eens wat hun geaardheid is, gewoon omdat het er absoluut niet toe doet. Tijdens een verjaardag van mijn beste vriendinnetje  (nu ik er zo over nadenk geloof ik dat zij heteroflexibel is) zitten we met  z’n allen in een kringetje en hebben we het over of we billen/borsten-mensen zijn bij vrouwen en als we mannen checken waar we dan op letten borsten of billen of geheel meer. Nou iedereen ging daar gewoon heel hard over nadenken en er een antwoord opgeven. Ik heb dus geen flauw idee of die mannen het ook met mannen zouden doen, of dat ze alleen maar afknappen op hun stem. Maar wat doet het er ook toe? Waarom doet het er wat toe?

Andersom is het natuurlijk net zo erg.

Hetero’s die pronken met die ‘ene lesbienne’ in hun vriendenkring, of de welbekende vrouwen die altijd één gaybestfriend moeten hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je beste vriend gay is? Waarom moeten mannen tegen elkaar zeggen dat hun beste vriendin lesbisch is? Waarom is geaardheid zo belangrijk? Ik vind dat namelijk niet belangrijk, ik vind het veel belangrijker dat mijn vrienden en vriendinnen er voor me zijn als ik ze nodig heb, dat ik met ze kan lachen en huilen, dat ik er voor hen ben, altijd. Dat is wat er voor mij toe doet.

Dat zeg ik nou wel zo stellig, ik betrapte mezelf laatst ook op het geaardheid noemen. Ik zei tegen een ex van mij dat ik met mijn sexy heterovriendinnetjes was gaan stappen. Waarom zei ik dat dan? Nou om haar te laten weten dat de dames in kwestie sexy zijn, maar hetero, dus dat ik ze niet wilde aanranden, bespringen of iets in die trant. Maar toen ik het zei dacht ik gelijk, “waarom Kim, waarom?“, je bespringt toch niet elke sexy vrouw of man, en wat doet het er toe wat hun geaardheid is.

Nou mij boeit het geen ruk, als mijn vrienden maar gelukkig zijn, of ze dat nou doen met  een vrouw of een man, met allebei of met zes relaties tegelijk. Er hoeft toch geen labeltje aan?

Kim Raven