Wat is EMBRACE PINK eigenlijk?
Embrace Pink is een organisatie die het denken over homo- en biseksualiteit en transseksualiteit wordt door EMBRACE PINK in gunstige zin beïnvloedt. De organisatie speelt een rol van betekenis in het scheppen van evenredige ruimte voor verschillende leefstijlen. EMBRACE PINK zoekt naar structurele oplossingen, zodat individuele problemen betreffende homo- en biseksualiteit en transseksualiteit worden opgeheven. We richten ons op zeer diverse terreinen, van coming-out tot asielzoekerscentra tot zorginstellingen.

Hoe is het begonnen?
Hoewel begin jaren ’00 zo’n beetje de juridische gelijkheid van holebi’s in Nederland bereikt werd, gaat het sinds die tijd met de sociale acceptatie en tolerantiegraad jegens holebi’s niet de goede kant op. In bestaande homo-organisaties ontbreekt het wat ons betreft aan daadkracht, innovatie, bedrijfsmatigheid en professionaliteit. Wij zijn hier wél van. In oktober 2005 zijn we van start gegaan. In het voorjaar van 2006 startten wij met onze eerste activiteiten zoals een zéér druk bezochte discussie-avond. Inmiddels is ons aanbod compleet. 

Een van jullie activiteiten is het Summercamp. Wat gebeurt daar precies?
Er worden activiteiten georganiseerd die als doel hebben om naar jezelf en je omgeving te kijken. Hoe reageerde je sociale kring op je coming out? Welke reacties kreeg je toen je uit de kast kwam? Wat deed dit met je? Je zou kunnen zeggen dat het een zelfreflectie is op jou coming-out. Andere deelnemers vertellen ook hun verhaal waarop jij een reactie kunt geven en ook inziet: zo kan het ook. Naast de vaste groepen heb je ook nog activiteiten die je met een andere groep doet, zo kun je creatief / sportief bezig zijn, maar ook informatie bijeenkomsten bij wonen over bijvoorbeeld samenwonen, trouwen, kinderen, geloof en homoseksualiteit etc.

Het Summercamp van EMBRACE PINK vindt in 2012 plaats van 17 t/m 19 augustus.