seriemoordenaarIreland, die tot levenslang werd veroordeeld 1993 en de bijnaam 'Gay Slayer' kreeg, is een natuurlijke dood gestorven op 57-jarige leeftijd.

Ireland maakt een voornemen met Oud&Nieuw om een seriemoordenaar te worden en pikte mannen op in een bar, om ze daarna te vermoorden in hun huizen.

Alle moorden vonden plaats in 1993 en hierbij ging het telkens om mannen die hij oppikte in de Coleherne Pub in Earl's Court, Londen. Alle slachtoffers hadden een voorliefde voor SM-seks, zo lieten ze zich vrijwillig vastbinden, waarna ze op wrede en sadistische manier werden vermoord.

Na het vermoorden van zijn eerste slachtoffer, choreograaf Peter Walker, belde Ireland dagblad The Sun en meldde hij dat er meer slachtoffer zouden vallen. Later belde bij ook nog eens naar de politie om te vragen waarom ze de volgende drie moorden niet met elkaar verbonden.

Ireland heeft altijd ontkend zelf homoseksueel te zijn maar deed enkel alsof, zodat hij toegang tot de huizen van zijn slachtoffers kreeg waar hij de moorden kon uitvoeren. Naar verluidt koos hij homo's, omdat die naar zijn idee hun mond hielden en de politie niets zouden vertellen. Hij gaf aan geen speciale haat voor homo's te voelen. Eind 1993 bekende hij de moorden.

AN