Zoals hier eerder werd bericht, beschouwen de betrokken conservatieve politici hun ‘anti-homopropagandawet’ als een belangrijk middel om te voorkomen dat Russische kinderen homoseksueel, lesbisch, biseksueel dan wel transgender zouden worden.

De wet, zoals die er nu ligt, zal niet alleen elke vorm van publieke uiting van homoseksualiteit in St.-Petersburg strafbaar maken. Ook elk artikel, boek, kunstwerk, lied, toneelstuk of debat waarin ook maar enigszins gezinspeeld wordt op homoseksualiteit zal op een hoge geldboete komen te staan.  

Campagne “We will not be silenced”
De wet in kwestie moet echter binnen een week nog door de gouverneur van de Russische deelstaat goedgekeurd worden.

Vanuit die gedachte heeft de internationale LGBTI-organisatie All Out alle zeilen bijgezet en een bijzonder campagnefilmpje gelanceerd. Hierin worden mensen van over de hele wereld opgeroepen om in hun reizen St.-Petersburg links te laten. All Out wil hiermee de krachtige boodschap sturen naar het stadsbestuur van de onder toeristen populaire bestemming dat een op toeristen gestoelde kosmopolitische economie niet samengaat met een wet die kunstenaars, musici en gewone mensen monddood zal maken.  

Bekijk hier het bijzondere campagnefilmpje van All Out! De handtekeningenactie, die inmiddels de honderdduizend nadert, kan je hier tekenen.