Maar in het kader van haar 25-jarig jubileum als zangeres, gooit het Australische gay-icoon het over een andere boeg. Kylie komt dit jaar met een zogenaamde 'anti-tour'.

Er is nog niet veel bekend over wat de 'anti-tour' precies in zal gaan houden, maar zeker is dat er nummers gespeeld gaan worden die tijdens haar eerdere tournees niet te horen waren. De tournee wordt omschreven als 'klein, intiem en onverwacht. Het is een unieke ervaring, alleen voor superfans'. Kylie gaat nummers spelen 'waarvan je niet had verwacht dat je ze ooit live zou horen'.

Er zijn ontzettend veel Kylie Minogue nummers die ze nog nooit live gespeeld heeft. Op iedere single die wordt uitgebracht staat wel een aantal b-kantjes, op internationale edities van haar albums zijn vaak ook exclusieve nummers te vinden, er is in de loop der jaren het één en ander via internet uitgelekt, en er is een grote verzameling nummers die niemand gehoord heeft, maar waarvan het bestaan wel is bevestigd door mensen die met de zangeres samenwerkten.

Qua aankleding zal de show precies het tegenovergestelde zijn van een standaard Kylie concert. De anti-tour concerten worden dus kleinschalig, zonder alteveel opsmuk. Desalniettemin belooft de organisator van de concerten 'a once in a lifetime chance and a night to remember'.

De kaartverkoop voor Australië is inmiddels begonnen. Het is helaas nog niet bekend of Nederland en België ook getrakteerd worden op de Anti-tour.

MartijnT