broertjes farrellDe broertjes Farrell hebben hun krachten gebundeld met "Stand Up! Don't Stand for Homophobic Bullying," een campagne die vorige week werd gelanceerd door de Ierse holebi-organisatie BeLonG To.

"Elk individu moet als lid van zijn of haar gemeenschap Stand Up! tegen dit verschrikkelijk wrede gedrag dat onze scholen teistert," zegt Colin in een statement. "In feite is pesten niets minder dan het systematisch uitdelen van pijn aan een onschuldig iemand. Het is het lachen in het gezicht van iemand die het steeds zwaarder heeft. Het is niet mijn plek om parallellen te trekken, maar onze wereld heeft genoeg van deze ontberingen gekend."

"Of het nu gaat om het aanvallen van homoseksuele studenten, zoals ik zelf heb ervaren met mijn broer, of studenten die een minderheid vormen door hun ras of religie. Het is allemaal verkeerd en past niet bij een rechtvaardig land als het Ierland dat ik ken.

"We zijn altijd geprezen als het meest vriendelijke en gastvrije volk van de wereld. Mijn wens is dat we dit dagelijks bewijzen, op de schoolpleinen en speelplaatsen in ons land."

AN