België
Inmiddels is het eerste seizoen The Voice van Vlaanderen bijna ten einde. 16 maart is de live finale waarin Silke, Bert, Iris en Glenn het tegen elkaar opnemen. In Vlaanderen is The Voice maar een gematigd succes: slechts één aflevering trok meer dan een miljoen kijkers. In de finale is Silke, gecoacht door Natalia Druys, onze favoriet:

Duitsland
Met Songfestival Lena in de jury moest de Duitse Voice wel aanslaan. Dat deed het vele malen beter dan in België en het won zelfs de Goldene Kamera (Gouden Camera) in de categorie 'Entertainment'. Naar de vijfde battle round keken 5.2 miljoen mensen en trok het een marktaandeel van 30% in de categorie 14-49 jaar. De uiteindelijke winnaar van seizoen 1 werd Ivy Quainoo met 'Do You Like What You See':

Verenigd Koninkrijk
In Engeland begint het eerste seizoen op 24 maart. In de jury zitten Tom Jones, Will.i.am, Jessie J en Danny O'Donoghue (The Script). Het gaat uitgezonden worden op BBC1, dus we kunnen in Nederland gewoon meegenieten van het Britse talent. Bekijk hier een korte trailer:

Verenigde Staten
In Amerika moet alles groter. Dus ook The Voice. Hier hebben ze de toevoeging '...of America' weggelaten. That's how they roll. Het eerste seizoen was al een redelijk succes, het tweede dat nu bezig is breekt alle kijkcijferrecords. Coaches Christina Aguilera, Adam Levine (Maroon5), CeeLo Green en Blake Shelton zagen vorig jaar Javier Colon winnen:

Portugal
In Portugal is iets vreemds gebeurd. De uiteindelijke winnaar van seizoen 1, Denis Filipe, zong tijdens zijn auditie een nummer van Kane. Op zich heel erg leuk, maar hij zingt het alles behalve zuiver. Toch lijken de Portugese coaches erg onder de indruk. Oordeel zelf:

Denemarken
In Denemarken is er een erg interessante winnaar uit het eerste seizoen Voice - Danmarks største stemme gekomen. Kim Wagner maakte gelijk tijdens zijn auditie al indruk met het nummer Crazy (de opmerking na het nummer van het vrouwelijke jurylid is in het Engels ;)):

Mexico
In weinig landen gebeurt het dat 's lands Voice daadwerkelijk een traditionele volkszanger naar voren komt als favoriet. In Mexico is dat wel gebeurd. Winnaar Oscar Cruz is inmiddels beter bekend als Don Oscar. Helaas is er op Youtube geen fatsoenlijk filmpje van de man te vinden. Hieronder wel zijn meest populaire nummer (de Spaanse versie van Piano Man) en een foto zodat zijn kenmerkende snor je niet bespaard blijft.

Bulgarije
In Bulgarije won Steliyana Khristova. Later deed ze mee aan het nationale Songfestival maar daar werd ze 7e. We gaan haar dus niet terugzien in Baku. Tijdens Glasat na Bulgaria (The Voice of Bulgaria) song ze onder andere Surrender van Celine Dion:

Turkije
Het stukje Turkije is onder voorbehoud want er staan dusdanig veel onleesbare woorden bij dat we niet helemaal zeker weten of dit inderdaad winnaar Oguz Berkay Fidan is. We gaan voor het gemak even uit van wel. Hij kan stijladvies gebruiken en zangles, maar dit is hem dan, de winnaar van O Ses Türkiye!

Polen
The Voice is ongelofelijk populair in Polen. De winnaar, Damian Ukeje, lijkt wel rechtstreeks uit Glee te zijn gelopen. Maar hij heeft ook iets weg van Ben Saunders. 

Roemenie
In Vocea Romåniei wist Stefan Stan de meeste stemmen te krijgen. In de finale zong hij 'My Way':

Oekraïne
Oekraïne kennen we van de meestal erg opzwepende Songfestival-knallers. In hun versie van The Voice gaat het dak er niet vanaf, maar bijzonder is dat winnaar Ivan Hanzera blind is. Hoe letterlijk kun je 'het gaat om de stem' nemen?! Het publiek lijkt ontroerd, onder andere z'n coach en z'n vader (?) houdt de tranen niet in bedwang:

Albanie
The Voice of Albania werd georganiseerd voor zowel Albanie, Kosovo als Macedonie. Er is een winnares gekroond waar we eerlijk gezegd best van onder de indruk zijn. Rina Bilurdagu zien we graag eens terug in de Euroclub! 

Ierland, Spanje, Frankrijk
Frankrijk is onlangs van start gegaan met de Franse zoektocht en trok direct ontzettend hoge kijkcijfers. In Spanje ligt het eerste seizoen in de planning en daar zal onder andere David Bisbal plaatsnemen in de jury. In Ierland is het eerste seizoen in volle gang en daar is Sharon Corr (van The Corrs!) een van de vier juryleden.

Een gezellig Voice-related filmpje om mee af te sluiten:

KS