-Meid! Wat een heerlijk setje heb jij aan!

-I know right!? Het matcht allemaal zo top!

-Ja, niet te geloven; die swarovski's op je shirtje en dan die skinnie. Love it! En die glimmer in je oor maakt het helemaal af in combinatie met je tas. Girlfriend jij moet gewoon stylist worden, ik bedoel je bent al kapperstylist maar ik bedoel modestylist. Zo'n Maik de Boerrrr!

-Tja daar heb ik al vaker over gedacht; lijkt me hartstikke leuk om te doen. Ik heb best gevoel voor kleurtjes enzo.

-Ja! Precies, schat, Jij bent echt mijn best gayfriend! I just love the gays. Love love love. Lekker samen shoppen, haartjes doen, nageltjes, cremetjes. Lekker meidendingen, dat vinden jullie toch zo leuk? Nou met mij kan het hoor. Lekker samen op mannenjacht enzo. Op een terrasje; lekker samen bitchen. Meid, ik heb er zin in!

 

En hup, zo werd er weer een brave jongen het stereotype door de strot geduwd!

Ik stond ernaast en ik keek ernaar. Ik was op de Fashion Lisst, een evenement dat eind februari in de RAI werd gehouden waar winkelketens en andere modebedrijven hun oude voorraden voor weinig wegdeden. Outletshoppen dus. En daar houden we blijkbaar wel van, want het was retedruk!

Vanuit het hele land kwam men naar de RAI om voor weinig Otazu en Nudiejeans te shoppen. 

Zeker voor modeminnaars was het scoren geblazen want ook grote namen als Louboutin lagen op de uitverkoopstapel. Keurig modieus aangeklede jongens en meiden duwden elkaar opzij om hun pinpasjes te doen gelden.

Laat er nou in hetzelfde gebouw, op hetzelfde moment, een beurs zijn waar een heel ander publiek op af kwam; de Huishoudbeurs! Aldaar liep werkelijk zo'n bont gezelschap. Ik mag natuurlijk niet oordelen maar het overgrote deel van de bezoekers daar...MAN, niet te doen! Het zal een afspiegeling zijn van de bevolking, maar ik vond het verschrikkelijk...apart! Zoveel mensen en zoveel mensen die ook echt niet voor zichzelf zorgen. Haar niet gedaan, geen make-up, geen passende kleding (veel te groot of te klein ofwel waren zijzelf te klein of te groot), en als aasgieren stoven deze mensen op gratis miniverpakkingen af van Tuc en vitamine C-pilletjes. Ik keek mijn ogen uit! 

Door het verschil in de vloerkleur konden de bezoekers zien waar ze waren, op de Fashion Lisst of op de Huishoudbeurs. Door de drukte werkte dat echter niet zo goed waardoor modemeisjes met klasse ineens naast middelbare, onverzorgde heren stonden met tassen. Tassen vol! De een met de laatste mode voor weinig, de ander met proefverpakkingen. Libelle's en folders voor gratis.

Ikzelf was daar aan het werk. Tijdens Fashionlisst gaf ik twee shows met door mij ontworpen creaties. Er was pers en een heel team dat keihard en goed werkte om er een klapper van te maken. Helemaal gelukt! Door de bijzondere mengelmoes van modeminnaars en mensen die niet eens weten dat mode bestaat heb ik nog nooit zo'n leuke show gehad.

Aan het eind liep ik even rond de catwalk om reacties te peilen en zag ik een modemeisje een modenitwit helpen de juiste jeans te vinden en deze af te maken met een shawl die ze net zelf had gekocht. Ik zag een oude man hoofdschuddend in conclaaf over bont en roklengte met een slanke man met kek montuur en Japans designkostuum. En ik zag een vrouw met volle tassen met folders helemaal losgaan op de bovenaan beschreven jongen van de club. Ik hoop dat het een vriendschap is voor het leven.

Mode brengt verbroedering!