sizzlaInternationale actiegroepen zoals Stop Murder Music proberen al jaren artiesten als Sizzla te weren van de westerse podia, met resultaat. In Engeland en Canada werden er al concerten geschrapt.

Vorig jaar ondertekende Sizzla de 'Reggae Compassionate Act' waarin staat: Artiesten uit de Reggaewereld respecteren en verdedigen de rechten van alle individuen om te leven zonder angst voor haat of geweld als gevolg van religie, SEKSUELE GEAARDHEID, ras, of sekse. Een maand later stond Sizzla in de Melkweg in Amsterdam waarin hij fans liet meezingen met 'Nah Apologize,' het liedje waarin hij oproept om alle homo's te verbranden. "Rastaboy don't apologize to no battyboy," zong hij daarbij.

Ben Groos, de vice-voorzitter van het COC Rotterdam is woedend over het geplande optreden van Sizzla in cultureel centrum Heidegger in Rotterdam. Heidegger krijgt subsidie van de gemeente. "Ik vind het van de gekke dat een artiest als Sizzla hier in onze stad optreedt, ik wil dat de gemeente Rotterdam maatregelen neemt. 

Sizzla treedt vrijdag ook wederom op in Amsterdam.

AN