dolfijnenDe mannetjes zijn soms periodes biseksueel, gecombineerd met tijden dat ze alleen homoseksuele contacten hebben. Mannelijke stelletjes of zelf trio's werken soms samen om vrouwtjes te lokken voor de paring. De meeste mannetjes zijn tevens onderdeel van een grotere groep van 4 tot 14 mannetjes die samen "gangs" vormen. Sommige van die groepen blijven erg lang intact, eentje van 7 mannetjes bestaat al 17 jaar.

De studie, die uitgevoerd werd onder een groep van 120 dolfijnen aan de Australische westkust in Shark Bay, keek in eerste instantie niet naar homoseksualiteit. Doel van het onderzoek was het bestuderen van sociaal gedraag onder intelligente waterdieren die leven in een niet afgebakend territorium.

Naast interessante informatie over het paringsgedrag van deze dieren, wees het onderzoek tevens uit dat de homoseksuele dolfijnen een hekel hebben aan lichamelijke confrontatie, dat ze behoorlijk bitchy kunnen zijn en dat hun sociale leven volop drama bevat. Dat dan weer wel natuurlijk!

AN