Wandy Derby ging in de aanval nadat ze te horen kreeg dat haar zoon bij de buren introk. De buurman is homoseksueel en daar is Wanda niet zo blij mee. Ze sloeg de 25 jarige Lloyd Guerrero met haar stok en drukte deze tegen zijn keel om hem op die manier te verstikken.

Tegen de autoriteiten vertelde Derby dat de man AIDS heeft en haar zoon zal gaan vermoorden. Ze werd woensdag in hechtenis genomen, maar donderdagmiddag al vrijgelaten na het betalen van haar borgsom. 

Derby en Guerrero zijn buren in Richland Hills, Texas. Voor de aanval had ze al verscheidene negatieve berichten over Guerrero en zijn familie geplaatst op Facebook, waaronder opmerkingen over Guerrero's geaardheid. Guerrero is homoseksueel, maar was daar niet open over. Dat de zoon van Derby bij Guerrero introk was de spreekwoordelijke druppel voor Derby. Ze plaatste een bericht op Facebook dat haar zoon haar zoon niet meer was, omdat hij bij de buren ging wonen. Ze wilde niets meer met hem te maken hebben. Daarna ging ze naar het huis van Guerrero om verhaal te halen. Dat liep dus een beetje uit de hand.

Wanda Derby wordt aangeklaagd voor zware geweldpleging met een dodelijk wapen, versterkt door het feit dat het hier om een hate crime gaat en het veroorzaken van lichamelijk letsel door geweld.

AN