Het thema dit jaar is de superheld en dat brengt ons meteen bij de roze film van dit festival: Madame X. Madame X gaat over een travestiet uit Indonesie die een beetje doet denken aan Lady Gaga.

Madame X
Travestieten in Indonesië hebben het al niet gemakkelijk, maar wanneer de homofobe knokploegen van het ‘National Morality Front’ de straten onveilig maken is er dringend behoefte aan… een held! Of heldin. Of in dit geval: een beetje van allebei. Toch had Adam, een doodgewone travo die in een bescheiden kapsalon werkt, nooit gedacht dat hij/zij uitverkoren zou zijn om als Madame X de strijd aan te gaan met onverdraagzaamheid, de boosaardige Drie Zusters en de geheimzinnige presidentskandidaat Kanjeng Badai. In het theatergezelschap van Tante Jantje leert zij haar wapens kennen: de Tari Lenggok-dans, make-up en een superstijlgevoel!

Madame X is een superheldenfilm zoals je nooit eerder zag. Komiek Aming Sugandhi is in Indonesië bekend van de tv-show Extravaganza en staat al jaren op de barricade voor homo’s, lesbo’s, bi’s, travo’s en transseksuelen. Geen overbodige strijd in een land waar het religieus fanatisme oprukt. Het duurt wel even voordat Adam transformeert in de glitter- en plateauzolenheldin, maar dan hebben het bijtende sociaal commentaar, de vele excentrieke personages, de liedjes én een ontroerende surprisetwist de strijd allang beslist. Madame X: fashionista, super actionista!

Geen festival zonder vaste waarden. Zoals de bloedstollende Night of Terror en de Fantastic European Shorts, waar het talent van vandaag zich warmloopt voor de roem van morgen. Terug van weggeweest: anime! Imagine wist de hand te leggen op twee beeldschone Japanse voorbeelden van het genre: A Letter to Momo (hiroyuki Okiura) en Children Who Chase Lost Voices from Deep Below (Makoto Shinkai). En verder natuurlijk films in alle soorten en maten: van de psychedelische Canadese retro-SF van Beyond the Black Rainbow (Panos Cosmatos) tot de strakke Britse nagelbijter A Lonely Place to Die (Julian Gilbey).

Meer dan films
Imagine draait niet alleen om de ca. 70 lange en korte films die het vertoont. Het festival gaat in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten en er wordt een masterclass gegeven door storyboard-artist Jim Cornish (o.a. The Dark Knight & X-Man: First Class). Speciale aandacht is er dit jaar bovendien voor Il Luster Producties, al jaren grootleverancier van fantastische Nederlandse korte animatiefilms.

Gigantisch aanbod
Iedereen die een beetje warm wordt van alle eerder genoemde genre's is een gelukkig mens na het bekijken van het programma van Imagine. Langverwachte films als REC 3, The Divide en A Lonely Place to Die zullen hier hun opwachting maken. Bekijk het aanbod hier: http://www.imaginefilmfestival.nl/titels_vanA_totZ

Kaarten winnen?
Wij geven 5x2 vrijkaarten voor het festival weg waarmee je naar een van de films naar keuze kan gaan! Stuur een email naar win@gay.nl en vertel ons waarom juist jij naar het Imagine Filmfestival zou moeten gaan! Vergeet niet je profielnaam, voornaam, achternaam, adres en Goldmemberstatus te vermelden!