Onlangs las ik het boek ‘Ontdek de geheimen van de mannelijke seksualiteit: Lingam massage’ van Michaela Riedl en Jurgen Becker. Lingam is geen gek Oosters kruid, lingam is een ander woord voor het mannelijke geslacht. Het woord lingam staat voor een liefdevolle benadering van het geslachtsdeel, las ik in de inleiding: “Vragen we of onze geliefde wil dat we ‘zijn lingam vereren’, dan klinkt dat anders dan vragen of hij wil dat we ‘over zijn pik wrijven’”.

Geloof me, ik heb geen enkele ervaring met Boeddhisme, tantraseks of chakra’s dus ik ben aan dit boek begonnen als een echte leek die gewoon handige, nieuwe truukjes wil leren voor tijdens de slaapkameruurtjes. Hoe vaak hoor je mensen tenslotte niet zeggen: “Ik vind het saai om mijn vriendje af te trekken, hij kan het zelf toch veel beter”. Wat een dooddoener! Tijd dus om te kijken of wij nog wat handige tips uit dit boek kunnen halen om het huis-, tuin- en keukentrekwerk wat spannender te maken.

Lichtzuil
Het woord lingam stamt overigens uit het Sanskriet en betekent lichtzuil, wand van licht, jadestaf en lotuszwaard. Het boek gaat enorm diep in (no pun intended) op alle onderdelen van de penis, maar gezien jullie ervaring lijkt het me dat ik niet hoef te vertellen waar je je schacht, toompje en eikel kan vinden. In het boek wordt tot in detail beschreven hoe je elk onderdeel het beste kan masseren of kneden. Over de ballen schrijven ze bijvoorbeeld: “Omsluit de balzak met je rechterhand. Met je linkerhand kun je nu cirkelende bewegingen over de testikels maken, er voorzichtig overheen krabben, ze met je vingertoppen aantippen en ze met de bal van je hand masseren. ”

Dit begint al ergens op te lijken. Verderop in het boek wordt stap voor stap en met behulp van foto’s uitgelegd hoe je je partner langzaam naar een krachtig en diep orgasme kan helpen. Het zijn nogal veel stappen en het gaat hier dan ook niet om een vluggertje, dus neem de tijd als je besluit dit uit te proberen.

Hieronder de leukste truukjes:

Truukje 1: Als je de testikels masseert, doe dit dan voorzichtig en neem de zaadleiders tussen je vingers. Begin daarna met het verkennen van het gebied tussen de ballen en de anus. Volg de wortel van de penis in de richting van de anus en let op de plek waar je vinger een zacht, meegevend gebied tegenkomt. Dit wordt door de Chinezen het jen-mo punt genoemd. Masseer dit uitvoerig, het voelt heerlijk!

Truukje 2: Je kan de wortel ook laten vibreren. Geen idee wat dit betekent? Let op: Maak een vuist en druk je knokkels voorzichtig maar vastberaden tegen het perineum. Trek de balzak met de andere hand voorzichtig naar boven zodat je je vuist daaronder kunt plaatsen. Laat je vuist rustig, krachtig en lang vibreren. Zie foto hieronder.

 

Truukje 3: En we gaan door! Het truukje dat ik nu ga uitleggen heet Rock Around the Clock. Als de piemel recht naar boven op de buik ligt, ligt hij op 12 uur. Je voelt hem aankomen: begin de penis te strelen en ga uiteindelijk een uur verder, tot de lingam 13 uur aanwijst. Enzovoort, tot de penis opnieuw op 12 uur ligt. Bij 17, 18 en 19 uur heb je je hand volledig om de penis. Houd hem wat langer vast op 18 uur: dit voelt lekker aan als hij slap of half stijf is. Belangrijk is dat je dit allemaal rustig doet maar wel met een ferme grip.

Truukje 4: Als je de voorhuid zachtjes naar beneden trekt kun je de plek onder de eikel aanraken. In het boek wordt dit ‘De Poort van het Bewustzijn’ genoemd. Masseer dit gebied zachtjes met je duim in cirkels en kijk uit met scherpe nagels. Vergeet het glijmiddel niet! Leg je hand nu als een hoedje over de eikel en masseer de penis in de holte van je hand, door naar voren en achteren te schommelen. De bal van je hand masseert hierbij ‘De Poort van Bewustzijn’. Volgens het boek is dit een fantastisch apart gevoel dat veel mannen nog nooit eerder hebben ervaren. “Sommigen zien daarbij zelfs regenboogkleuren.”

Truukje 5: Dit truukje heet ‘De Citroen’. Trek met een hand de voorhuid terug, masseer met de andere hand de eikel zoals bij het uitpersen van een citroen. Zie de foto hieronder.

Truukje 6: Dit truukje heet ‘Luidende Klokken’. Omsluit de balzak bij de plek tussen de testikels en het lichaam met de duim en wijsvinger tot deze helemaal bol staat. Maak dus een soort ringetje met je duim en wijsvinger, om je balzak heen. Met de vingertoppen van je andere hand ga je over de testikels heen, maak cirkels, bekras ze een beetje. Zie foto hieronder.

Truukje 7: Dit truukje heet ‘Hemelse Fallus’. Eén hand omsluit de penis en glijdt vanaf de basis omhoog. Dan volgt de andere hand. “Je handen laten daarbij fallische energie naar de hemel opstijgen.”

 

Het klaarkomen: “Wil jij als ontvangende man de big draw uitvoeren? Geef degene die je masseert dan een teken om de massage te beeindigen, zodat jij met de big draw kunt beginnen.” Met de big draw (ook wel ‘grote ruk’, of ben ik nu flauw?) worden natuurlijk die allerlaatste seconden voor ejaculatie bedoeld.

Wat interessant is, is dat het na de ejaculatie niet meteen abrupt op hoeft te houden. Het navoelen is erg belangrijk. “Veel mannen vertellen over tranceachtige toestanden.” Niet meteen van het bed afrollen op zoek naar de doos tissues dus!

Alles wat ik hierboven heb beschreven is maar een fractie van alles wat je van dit boek kunt leren. Er zijn vast heel veel mensen geinteresseerd in aura’s en chakra’s maar ook als je dit niet bent is ‘Ontdek de geheimen van de mannelijke seksualiteit’ een handige gids vol leuke truuks om eens babystapjes in de wereld van tantraseks te zetten.

Tot slot een actuele kijktip: Een fragment van Maxim Hartman in De Wereld Draait Door. Hartman vertelde in deze uitzending dat hij onder de indruk was van de skills van een masseuse die ‘De Waterval’ bij hem uitvoerde. Na een korte zoektocht vond ik dit truukje terug onder de naam ‘De Wortel Verkennen’. Laat je maar even overtuigen door onderstaand fragment.

 

Tekst: Carmen Felix

Tekst- en illustratiebron: Ontdek de geheimen van de mannelijke seksualiteit: Lingam massage - Michaela Riedl & Jurgen Becker