caprilesHenrique Capriles Radonski is de 39-jarige voornaamste oppositiekandidaat in Venezuela van zittend president Hugo Chavez. Hij is al sinds een paar weken in een homofobe (mogelijke) lastercampagne verwikkeld.

Volgens talkshow-host Mario Silva werd Capriles in 2000 betrapt, terwijl hij seks had met een andere man in zijn auto langs een publieke weg. De politieagent die hem toen betrapte komt nu met het verhaal naar buiten. Volgens die agent deed Capriles, die rond die tijd de burgemeester van de plaats Baruta was, er alles aan om zijn naam zuiver te houden. Hij ging zelfs zover om disciplinaire maatregelen tegen de agent uit te voeren.

Volgens de agent in kwestie komt hij nu met zijn verhaal naar buiten, omdat hij het slachtoffer is van bedreigingen. Talkshow-host Silva claimt alleen met dit voorval aan de kaak te willen stellen hoe macht misbruikt wordt. Volgens hem heeft het geheel niets te maken met de "toestand van Capriles' seksualiteit". Al wordt Chavez niet met het schandaal in verband gebracht, de mannen die dit naar buiten hebben gebracht zijn wel aanhangers van de zittend president.

Veel kwaad lijkt het hele voorval Capriles tot nu toe niet te doen, in de polls is hij nog maar een procent verwijderd van Chavez. Hugo Chavez is in Venezuela erg geliefd, maar in de rest van de Westerse wereld minder door zijn extreem-linkse gedachtengoed. Vooral in de VS is hij erg ongeliefd en dat is wederzijds.

AN