De bijna negentigduizend euro die wel is toegekend is bestemd voor de personeels- en organisatiekosten, om sponsoren te werven en (straat)feesten te organiseren. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn de kosten voor de beveiliging van de Pride hierin niet opgenomen. Hiervoor keert de gemeente Amsterdam een andere subsidie uit, die wel gewoon doorgaat.

"In feite verandert er dus niets", zegt ProGay-voorzitter Irene Hemelaar tegen Gay.nl. "We krijgen dezelfde subsidie als vorig jaar, wat in deze tijd al heel bijzonder is. De subsidie van 623.000 euro was een aanvullende aanvraag die past bij onze ambitie om van Amsterdam weer een gay destination te maken. Deze komt er momenteel niet."

De subsidie van € 623.000 was bedoeld om het imago van Amsterdam Gay Capital te versterken. ProGay wilde voor meerdere jaren door het jaar heen zichtbaarheidevenementen organiseren om homo-emancipatie en acceptatie te bevorderen, meldt AT5. Ook wilde de stichting het aanbod op cultuur- en sportgebied verbreden en een gay-ondernemers vereniging opzetten. Tevens wilde ProGay de structuur van de organisatie wijzigen door het in dienst nemen van een betaald directieteam.

De gemeente heeft deze subsidie echter afgewezen omdat het aandacht voor homo-emancipatie en -acceptatie ziet als een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering en activiteiten van iedere organisatie. Deze brede ambities van ProGay passen dan ook niet in het gemeentelijk beleid en ook zijn er geen financiële middelen in de gemeentebegroting 2012 opgenomen.

ProGay komt woensdagmiddag met een reactie op het afwijzen van de subsidie.
Bron: AT5.nl