In het prestigieuze Amstelhotel in Amsterdam kan je tegenwoordig terecht voor een heerlijke roze hightea. Laat jezelf en je naasten verwennen met heerlijke versnaperingen in het mooiste hotel van onze hoofdstad.

Wat kun je verwachten van de Royal Afternoon Tea?

Voor 40 euro per persoon (inclusief Pink Champagne) krijg je het volgende voorgeschoteld:

Ambachtelijke krakeling
Hazelino met mokka-
crème
Pain Surprise: gerookte zalm, komkommersalade, gerookte kip en eiersalade met waterkers Tramezzino met rosbief en mosterdmayonaise.
Glaasje met Romeinse sla, gegrilde tonijn, piment, avocado en tomaat Traditionele scones; vanille en chocolade met clotted cream, huisgemaakte jam en lemon curd Bonbon van Tia Maria en nougatine
Lolly van brownie
Sinaasappel crémeux op een harde wener koekje
Cupcake met een crème van vanille en rood fruit
Bavarois van aardbeien met rozen cremeux 

Warme gang; Roomboter curry stengel/ Loempia van pikante eend/ Tartelette van paddenstoelen ragout. 

Klik hier hoe je deze speciale high tea direct kunt reserveren!

Een impressie van de thee die er geserveerd wordt:

DARJEELING G.F.O.P. In het Indiase district Darjeeling, wat aan de voet van de Himalaya ligt, wordt deze thee geteeld en samengesteld uit diverse theetuinen. Haar karakteristieke eigenschappen zijn kruidig met tonen van amandelen en rijpe perziken. De Darjeeling G.F.O.P. wordt ook wel de 'Champagne' onder de thee genoemd. 

LUNG CHING Lung Ching is een traditionele groene theesoort uit de Chinese provincie Zhejiang. Afkomstig van theetuinen uit Hangzhou. Lung Ching wordt ook wel 'Drakenbron' genoemd. De Lung Ching kenmerkt zich door een lang, vlakgedrukt helgroen blad. De karakteristieke eigenschappen zijn fruitig met tonen van kastanje een milde vegetale afdronk.  


CHINA JASMINE CHUNG HAO Deze delicate Chung Hao groene thee uit China wordt gearomatiseerd met jasmijnbloemen en was exclusief voorbestemd voor het Keizerlijke hof. De thee is gearomatiseerd met jonge jasmijnbloemen die overdag geplukt worden, wanneer ze gesloten zijn, en ‘s avonds aan de thee worden toegevoegd wanneer de bloemen zich openen. De Jasmine Chung Hao heeft een licht parfum en een zoete, delicate afdronk. 

OOLONG FANCY De Oolong thee dankt zijn naam aan het Chinese 'Wu Long' wat Zwarte Draak betekent en staat voor gezag en adel. De meest bijzondere Oolongs komen van het eiland Formosa (Taiwan). De theetuinen gelegen in het Nantou district in hooggebergte van centaal Taiwan worden met de hand geplukt en half-gefermenteerd. 
 

Reserveren?
Geserveerd op maandag t/m vrijdag van 12.30 - 14.30 uur en van 16.00 - 18.00 uur. Voor reserveringen t/m 9 personen kunt u direct contact opnemen met de Amstel Lounge, 020-520 3260 of per e-mail naar amstel.brasserie@ihg.com Reserveringen voor grotere partijen kunt u maken via onze afdeling Sales, 020-520 3199 of per e-mail naar amstel.events@ihg.com. Graag bij de reservering ‘Pink Special’ vermelden.