bussesDe reclamecampagne zou vanaf a.s maandag twee weken op de zijkant van bussen komen te staan op vijf verschillende routes door Londen, waaronder langs trekpleisters Piccadilly Circus, Trafalgar Square en St Paul's Cathedral.

Op de posters van de Christelijke groep 'Core Issues Trust' valt het volgende te lezen: "Not gay! Post-gay, ex-gay and Proud. Get over it!" Dat werd door velen gezien als het belachelijk maken van homo-organisatie Stonewall's recente campagne: "Some people are gay. Get over it."

Na veel protest besloot de burgemeester van Londen, Boris Johnson, die ook de baas van Transport for London is, dat de advertenties niet thuishoren in een tolerante stad als Londen. "Het idee dat homoseksualiteit een ziekte is waar je van kunt genezen, is beledigend en wil ik niet in onze stad zien op de zijkant van bussen," aldus Johnson.

Core Issues' Mike Davidson is niet te spreken over het verbod. "Ik wist niet dat er censuur in Londen bestond. De busmaatschappij gaf ons al groen licht en nu wordt het ineens verboden. Het is van grote zorg dat er maar een standpunt ingenomen mag worden ten opzichte van homoseksualiteit in dit land.

AN