Dat stoere bink Derleth zichzelf met deze uitspraak de-facto diskwalificeert om als Mr. Gay World voor alle homoseksuelen op te komen lijkt hem vooralsnog te ontgaan. ‘Ik wil deze titel gebruiken om wereldwijd bewustwording over LGBT-rechten te creëren en de acceptatie van homoseksuelen te promoten’, aldus de Nieuw-Zeelander in hetzelfde interview.

Over de positie van de LGBT-gemeenschap in Nieuw-Zeeland verklaart Derleth dat de acceptatie van deze groep weliswaar op de juiste koers zit, maar dat de mate van tolerantie nog voor verbetering vatbaar is. ‘Je hebt nog altijd mensen die verhaaltjes vertellen over homoseksuelen in de nabijheid van jongeren, waardoor deze jongeren mogelijk minder geneigd zijn uit de kast te komen.’

Ook hier lijkt Mr. Gay World 2012 de analogie van zijn ongelukkige woorden over ‘mannen met handtassen’ met de door hem gehekelde ‘verhaaltjes over homoseksuelen’ volstrekt te ontgaan.

Momenteel bereidt Derleth zich voor om een wereldtour te ondernemen en zijn boodschap van tolerantie jegens homoseksuelen en acceptatie van homorechten aan de man te brengen.

JD / Bronnen: Auckland Now/Queerty