Er hebben zich een hoop nare gebeurtenissen afgespeeld in de afgelopen jaren in Nederland, het gevolg is een verrechtsing en verharding van de maatschappij. Verandering heeft men echter zelf in de hand en alle betrokkenen van Milkshake werken vanuit deze optimistische gedachtegang; ‘Ik wil ervoor vechten om de Amsterdamse mentaliteit terug te krijgen’, aldus participant Erwin Olaf, die in samenwerking met Conny Janssen Productions, een Black Pool Party organiseert op Milkshake. Ook Diva Mayday, die haar eigen Can You Feel iT stage heeft op Milkshake, maakt zich hard: ‘Het gevoel van vrijheid is het ultieme gevoel van zijn. Ik wil graag leven in een land waar ik de mogelijkheid heb om te laten zien wie ik ben. Dat is precies het gevoel dat ik wil meegeven aan de bezoekers van milkshake’.

Free Love & Tolerance
Milkshake festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘Niets moet, alles mag’ en om dit motto na te kunnen leven, heerst er een ‘Free Love & Tolerance Policy’ tijdens Milkshake. Dit houdt in: het hebben van een liberale gedachte, vrij van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest, zodat alle bezoekers zichzelf kunnen zijn en durven te zijn. ‘Milkshake gaat over individuen met eigenzinnige, tegengestelde meningen en niet over groepen mensen die als kuddedieren achter de gevestigde cultureel correcte orde aanlopen!’, aldus participant Ted Langenbach, bekend van de Rotterdamse Now&Wow, die met zijn LOLITA KLUP by Now&Wow een eigen stage heeft op Milkshake.

Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken Amsterdam, is trots dat Amsterdam zich laat zien van haar mooiste en beste kant. ‘Ik nodig iedereen in binnen- en buitenland uit om samen het tolerantiegevoel te vieren en uit te dragen’. Op 22 juli zegt Milkshake dus vaarwel tegen de hokjesgeest en vooroordelen en stimuleren we beleefdheid, beschavingen wellevendheid.

Op www.milkshakefestival.nl staat een ABC, het Milkshake woordenboekje , ‘voor iedereen die het nog niet helemaal snapt’.

Gay.nl is mediapartner van Milkshake festival.